Blogg

FK rättar sig om dygns- och veckovilan

Publicerad: 28 augusti 2017

Det lönar sig att bråka ibland! Jag har legat på FK i flera månader gällande deras märkliga beslut att börja dra in timmar där anordnaren låtit assistenten bryta dygnsvilan. Jag har bett dem att ange vilket lagstöd de har för detta beslut och nu äntligen har deras juridiska avdelning låtit meddela att det inte finns något stöd!

Läs mer. . .

Rättslös som anordnare, del 2

Publicerad: 24 augusti 2017

Jag kontaktade FK angående de innehållna ersättningarna och nu har jag fått svar. Jo. Ni som är anordnare får nog ställa in er på att ha en bra kontakt på banken.

Läs mer. . .

Stridsåtgärder!

Publicerad: 24 augusti 2017

Det dröjde inte länge innan Kommunal bestämde sig för att, precis som förra gången, ta till stridsåtgärder mot Vårdföretagarna. Kommunal vill inte gå med på sämre villkor för assistenter än för andra anställda.

Läs mer. . .

Avtalskris och assistansersättningen nästa år

Publicerad: 21 augusti 2017

Vårdföretagarna/Almega har nu lämnat över ett förslag till Kommunal på ett avtal som bara löper över sex månader. Det är osedvanligt kort tid naturligtvis och ett problem för både arbetsgivare och assistenter.

Läs mer. . .

Idag skriver jag på HejaOlika

Publicerad: 14 augusti 2017

Idag skriver jag på HejaOlika om vård, egenvård och personlig assistans.

Läs mer. . .

Det blir så lätt panik

Publicerad: 8 augusti 2017

Jaha. Så var det dags igen då. DN skriver om att FK totalt saknar kontroll och i den löpande texten hittar man länkar till andra artiklar om fusk och bedrägeri. SvD skriver om MILJARDER som betalats ut till oseriösa företag. Återigen verkar det önskas att politikerna får panik och fattar märkliga beslut. Håll tummarna för att så inte händer.

Läs mer. . .

Lördagstankar om risker

Publicerad: 5 augusti 2017

Det är lördag. Och i morgon fyller jag år. Så vad är mer normalt än att sitta och göra en riskanalys över ett systematiskt kvalitetsledningssystem?

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå