Blogg

Hur hanterar man ett missförhållande?

Publicerad: 31 januari 2024 Vad är egentligen ett missförhållande i assistansen? Kan det orsakas av andra än assistenter? Hur ska man hantera det i verksamheten? Känner du dig HELT säker på de här frågorna behöver du inte läsa inlägget.
Läs mer. . .

Har du fixat visslingen?

Publicerad: 17 november 2023 Från och med den 17 december 2023 ska alla arbetsgivare, som har minst 50 anställda, ha en intern visselblåsarkanal. Hur har du löst det? Läs mer. . .

Hur behåller man sitt tillstånd?

Publicerad: 4 mars 2022 Just nu får jag många frågor från oroliga anordnare kring vad man kan göra för att inte förlora sitt tillstånd för att bedriva personlig assistans. Det kulminerade lite när VH Assistans förlorade sitt tillstånd i Kammarrätten. Kanske har alla hoppats att rätten ska ställa allt till rätta men nu blir det kanske inte så.Jag skrev om just det för Hejaolika.se. Artikeln kan du läsa här. Läs mer. . .

På kurs med Kurt

Publicerad: 9 maj 2019

Rapport från två dagars kursande i Stockholm. Och jo, jag var för ovanlighetens skull deltagare. Det är så kul emellan varven.

Läs mer. . .

24 timmar LSS 12-12 på Almedalen

Publicerad: 11 juni 2018

Ska du till Almedalen i sommar? Är du intresserad och engagerad i assistans- eller andra LSS-frågor? Då kanske vår maraton-diskusson är något för dig!

Läs mer. . .

Lördagstankar om risker

Publicerad: 5 augusti 2017

Det är lördag. Och i morgon fyller jag år. Så vad är mer normalt än att sitta och göra en riskanalys över ett systematiskt kvalitetsledningssystem?

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå