Blogg

Hur behåller man sitt tillstånd?

Publicerad: 4 mars 2022 Just nu får jag många frågor från oroliga anordnare kring vad man kan göra för att inte förlora sitt tillstånd för att bedriva personlig assistans. Det kulminerade lite när VH Assistans förlorade sitt tillstånd i Kammarrätten. Kanske har alla hoppats att rätten ska ställa allt till rätta men nu blir det kanske inte så.Jag skrev om just det för Hejaolika.se. Artikeln kan du läsa här. Läs mer. . .

Förbered er för en lång tid

Publicerad: 22 oktober 2020 Allmänna råden kring covid-19 lättas på men vad innebär det för den som är assistansberättigad och för er som anordnare? Läs mer. . .

En av tio

Publicerad: 27 januari 2020 Visste du att en av tio arbetssjukdomar beror på kränkande behandling på arbetsplatsen? En av tio blir alltså sjuka av att arbetsgivaren inte tar tag i situationer där en anställd känner sig kränkt, utanför, mobbad, kanske VARJE arbetspass! Det är så illa! Och kostsamt! Läs mer. . .

På kurs med Kurt

Publicerad: 9 maj 2019

Rapport från två dagars kursande i Stockholm. Och jo, jag var för ovanlighetens skull deltagare. Det är så kul emellan varven.

Läs mer. . .

Debattartikel i Aftonbladet förödande för förtroendet till Kommunal

Publicerad: 12 november 2018

Att läsa Annelie Carlssons debattinlägg i Aftonbladet i fredags var både tråkigt och skrämmande. Under assistansreformens första år kunde det då och då komma liknande påhopp mot en reform som föddes ur ett totalt mörker vad gäller självbestämmande, valfrihet och personlig integritet för personer med stora och omfattande funktionsnedsättningar. Jag tror vi är mer överens idag men den här typen av inlägg är förödande för förtroendet för Kommunal.

Läs mer. . .

Varmt och skönt - eller?

Publicerad: 5 juni 2018

Värme, värme, värme. Och så lite värme! Kul nästan jämt - men inte alltid när man ska jobba...

Läs mer. . .

Julkalendererbjudande den 8 december

Publicerad: 8 december 2017

Jag älskar december helt utan måtta
Och nu kan vi redan räkna till åtta
Men dessa som gått ger färre kvar
Innan jag får träffa min julefar!

Idag kommer erbjudandet från ABH Utbildning igen och handlar om arbetsmiljö.

Läs mer. . .

FK håller inne timmar när dygnsvilan inte hålls

Publicerad: 11 maj 2017

Att FK håller inne timmar när en anordnare låter assistenten arbeta mer än de maximala 48 timmar i genomsnitt under assistentens beräkningsperiod är både känt sedan länge och följer det som står i Socialförsäkringsbalken. Men nu har de börjat hålla inne timmar även när ett arbetspass bryter mot dygnsvilan.

Läs mer. . .

Arbetsmiljö - lite skryt och lite erbjudanden

Publicerad: 3 maj 2017

Jag är godkänd av AFA för ge arbetsmiljöutbildningar som de betalar. Eller betalade snarare. Nu har de gjort en utvärdering. Och jag har tagit fram ett nytt arbetsmiljöpaket för dig som behöver få igång ditt arbetsmiljöarbete på allvar.

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå