Blogg

Debattartikel i Aftonbladet förödande för förtroendet till Kommunal

Publicerad: 12 november 2018

Att läsa Annelie Carlssons debattinlägg i Aftonbladet i fredags var både tråkigt och skrämmande. Under assistansreformens första år kunde det då och då komma liknande påhopp mot en reform som föddes ur ett totalt mörker vad gäller självbestämmande, valfrihet och personlig integritet för personer med stora och omfattande funktionsnedsättningar. Jag tror vi är mer överens idag men den här typen av inlägg är förödande för förtroendet för Kommunal.

Läs mer. . .

Avtalskris och assistansersättningen nästa år

Publicerad: 21 augusti 2017

Vårdföretagarna/Almega har nu lämnat över ett förslag till Kommunal på ett avtal som bara löper över sex månader. Det är osedvanligt kort tid naturligtvis och ett problem för både arbetsgivare och assistenter.

Läs mer. . .

FKs alla regler är dålig byråkrati

Publicerad: 22 juni 2017

Jag är så trött på FKs alla regler. Det är inte okay att de skapar regler som inte följer lagen. Och det är inte okay att de skapar regler som inte fungerar för den enskilde. Det är praktexempel på DÅLIG byråkrati!

Läs mer. . .

Stor risk för konflikt på assistansområdet

Publicerad: 7 juni 2017

Häromdagen flaggade Humana för att de kanske lämnar kollektivavtalet. Detta eftersom det väntas ännu tuffare förhandlingar med Kommunal i år gällande löneförhandlingarna. Humana, och många andra, menar att ersättningen inte ger utrymme för det.

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå