Blogg

Vad innebär de förslag som läckt från LSS-utredningen?

Publicerad: 17 februari 2018

I fredags dök assistansen plötsligt och utan förvarning upp i TV-nyheternas tablåer igen. Äldre och barn blir utan assistans var huvuddragen i nyheten. Senare dök det upp fler detaljer som inte var mindre skrämmande de. Jag ska försöka beskriva vad det är som har hänt så här långt och vad de olika förslagen i utkastet egentligen innebär. Jag gör det inte för att minska oron. Det finns nog inget sätt att göra det på, men jag vill ändå försöka sätta saker i lite perspektiv.

Läs mer. . .

Julkalendererbjudande den 20 december

Publicerad: 20 december 2017

Stjärna du som lyser över sjö och strand
låt dit ljus få skina på varje barnahand
Och glöm inte barnen som har SMA
Vi vill ha medicinen som kan göra dem bra
Vi vill att politiken gör vad de ska göra:
att hela barnahanden som SMA annars förstöra.

Läs mer. . .

Goda nyheter!

Publicerad: 8 september 2017

Det är så trevligt att faktiskt få komma med lite GODA nyheter för en gångs skull! Det hör ju inte till vanligheterna om man säger så. Jo. Det blir tydligen en öreshöjning av schablonen! :-O

Läs mer. . .

Rättslös som anordnare, del 2

Publicerad: 24 augusti 2017

Jag kontaktade FK angående de innehållna ersättningarna och nu har jag fått svar. Jo. Ni som är anordnare får nog ställa in er på att ha en bra kontakt på banken.

Läs mer. . .

Stridsåtgärder!

Publicerad: 24 augusti 2017

Det dröjde inte länge innan Kommunal bestämde sig för att, precis som förra gången, ta till stridsåtgärder mot Vårdföretagarna. Kommunal vill inte gå med på sämre villkor för assistenter än för andra anställda.

Läs mer. . .

Avtalskris och assistansersättningen nästa år

Publicerad: 21 augusti 2017

Vårdföretagarna/Almega har nu lämnat över ett förslag till Kommunal på ett avtal som bara löper över sex månader. Det är osedvanligt kort tid naturligtvis och ett problem för både arbetsgivare och assistenter.

Läs mer. . .

Välja anordnare

Publicerad: 19 juni 2017

Hur ska man tänka när man ska välja anordnare så att man inte drabbas av att plötsligt få höra att IVO har dragit in tillståndet för den anordnare man valt?

Läs mer. . .

Stor risk för konflikt på assistansområdet

Publicerad: 7 juni 2017

Häromdagen flaggade Humana för att de kanske lämnar kollektivavtalet. Detta eftersom det väntas ännu tuffare förhandlingar med Kommunal i år gällande löneförhandlingarna. Humana, och många andra, menar att ersättningen inte ger utrymme för det.

Läs mer. . .

Klargörande från FKs huvudkontor

Publicerad: 23 maj 2017

Som ni vet kommer FK från hösten att hålla inne timmar som arbetats av någon där anordnaren inte har lämnat in blankett 3066. Detta har dock dragits ÖVER sin spets lite här och där. Ett par handläggare har sagt att alla utbetalningar till en anordnare ska stoppas om en enda blankett 3066 saknas. Nu har huvudkontoret gett sin syn på saken i ett mail till mig.

Läs mer. . .

Fusk eller politik?

Publicerad: 4 maj 2017

Är de beräkningar som snurrar runt korrekta? Eller handlar det om politik? Hur stoppar vi den karusell som vi lever i?

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå