Blogg

Debattartikel i Aftonbladet förödande för förtroendet till Kommunal

Publicerad: 12 november 2018

Att läsa Annelie Carlssons debattinlägg i Aftonbladet i fredags var både tråkigt och skrämmande. Under assistansreformens första år kunde det då och då komma liknande påhopp mot en reform som föddes ur ett totalt mörker vad gäller självbestämmande, valfrihet och personlig integritet för personer med stora och omfattande funktionsnedsättningar. Jag tror vi är mer överens idag men den här typen av inlägg är förödande för förtroendet för Kommunal.

Läs mer. . .

FK rättar sig om dygns- och veckovilan

Publicerad: 28 augusti 2017

Det lönar sig att bråka ibland! Jag har legat på FK i flera månader gällande deras märkliga beslut att börja dra in timmar där anordnaren låtit assistenten bryta dygnsvilan. Jag har bett dem att ange vilket lagstöd de har för detta beslut och nu äntligen har deras juridiska avdelning låtit meddela att det inte finns något stöd!

Läs mer. . .

Stridsåtgärder!

Publicerad: 24 augusti 2017

Det dröjde inte länge innan Kommunal bestämde sig för att, precis som förra gången, ta till stridsåtgärder mot Vårdföretagarna. Kommunal vill inte gå med på sämre villkor för assistenter än för andra anställda.

Läs mer. . .

FKs alla regler är dålig byråkrati

Publicerad: 22 juni 2017

Jag är så trött på FKs alla regler. Det är inte okay att de skapar regler som inte följer lagen. Och det är inte okay att de skapar regler som inte fungerar för den enskilde. Det är praktexempel på DÅLIG byråkrati!

Läs mer. . .

Välja anordnare

Publicerad: 19 juni 2017

Hur ska man tänka när man ska välja anordnare så att man inte drabbas av att plötsligt få höra att IVO har dragit in tillståndet för den anordnare man valt?

Läs mer. . .

Stor risk för konflikt på assistansområdet

Publicerad: 7 juni 2017

Häromdagen flaggade Humana för att de kanske lämnar kollektivavtalet. Detta eftersom det väntas ännu tuffare förhandlingar med Kommunal i år gällande löneförhandlingarna. Humana, och många andra, menar att ersättningen inte ger utrymme för det.

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå