HöstRöst

Vinnarna i HöstRöst 2021 är utsedda

HöstRöst är en skrivartävling för dig som vill berätta om personlig assistans. Temat för 2021 var "Personlig assistans = Självbestämmande". Vi bad skribenterna berätta hur de har fått självbestämmande genom assistansen eller hur de upplever att assistansen ger det till någon de känner, har arbetat hos eller som de är släkt med. Det var valfritt ur vilket perspektiv man skrev – den assistansberättigades, den personliga assistentens, den anhöriges, arbetsgivarens, myndighetens, administratörens eller något annat.

Det bidrag som jury enades om skulle vinna tävlingen, och inte mindre än 25 000 kronor, var Sanna Hedlunds dikt "I min lilla, lilla värld...". Andra pris och 10 000 kronor knep EllenAila Atterström med novellen "Idag blev det annorlunda". Tredje pris och 5 000 kronor vann Alice Nyman med berättelsen "Ett barn utan röst". De andra bidragen som gick vidare kan du läsa på hostrost.se och sprida på internet.

Du kan också beställa ett pdf-häfte med alla texter att dela ut till anställda, uppdragsgivare, politiker med flera från ABH Utbildning och Rådgivning.

Prisceremonin kan du se här.

2021 års segrare i skrivartävlingen HöstRöst, Sanna Hedlund. Fotograf: Carina Hedlund

Höst-Röst En röst i hösten

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå