Blogg

Prövningstillstånd från HFD

Publicerad: 29 juni 2017

Jo, jag har semester nu. Men inte ens då får man vara riktigt glad. Nu beviljar nämligen HFD två prövningstillstånd som verkligen oroar.

Läs mer. . .

FKs alla regler är dålig byråkrati

Publicerad: 22 juni 2017

Jag är så trött på FKs alla regler. Det är inte okay att de skapar regler som inte följer lagen. Och det är inte okay att de skapar regler som inte fungerar för den enskilde. Det är praktexempel på DÅLIG byråkrati!

Läs mer. . .

Välja anordnare

Publicerad: 19 juni 2017

Hur ska man tänka när man ska välja anordnare så att man inte drabbas av att plötsligt få höra att IVO har dragit in tillståndet för den anordnare man valt?

Läs mer. . .

Leva som andra? Glöm det.

Publicerad: 14 juni 2017

Just nu kokar det! Jag är så arg att det inte bara småryker ur öronen, det mer står som en kvast av eld kring hela mig. HFD har precis bestämt att det där med att leva som andra, göra egna val, inte är så mycket att bry sig om. DET GÖR MIG GALEN!

Läs mer. . .

Onödigt spännande dagar

Publicerad: 13 juni 2017

Det finns dagar som är spännande. Och så finns det de som är nästan onödigt spännande, såna dagar när det händer nästan _för_ mycket.

Läs mer. . .

Är gruppbostad en institution eller ett hem?

Publicerad: 8 juni 2017

Har ni tänkt på hur viktigt det är med ord? Hur vanligt det är att de används som slagträ för att förminska saker. Eller förstora. Jag läste Harald Strands inlägg idag om att gruppbostäder inte är institutioner och insåg att fast jag tycker jag har lite koll så har jag nog inte det ändå.

Läs mer. . .

Stor risk för konflikt på assistansområdet

Publicerad: 7 juni 2017

Häromdagen flaggade Humana för att de kanske lämnar kollektivavtalet. Detta eftersom det väntas ännu tuffare förhandlingar med Kommunal i år gällande löneförhandlingarna. Humana, och många andra, menar att ersättningen inte ger utrymme för det.

Läs mer. . .

Vård, egenvård och personlig assistans, del 3

Publicerad: 2 juni 2017

Nu har turen äntligen kommit för del tre i min miniserie om vård, egenvård och personlig assistans. Hur kan man lösa det när man förlorar timmar för att ens behov bedöms vara vård?

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå