Förberedelser och ryggont

Snart är det jul vilket för min del innebär en intensiv tid av förberedelser! Jag förbereder dels julen (jo, jag är en STOR jul-älskare!), dels nästa års aktiviteter. Jag är kanske sen med det men det tycks aldrig finnas något som heter "i god tid" för min del. Dessutom tycker jag om att vara så aktuell som möjligt med mitt utbildningsutbud.

När det gäller julen kan jag glädjefylld meddela att alla julklappar redan är klara! Och julmaten är planerad. Det enda som återstår nu är att njuta. Hoppas jag. För samtidigt som jag skriver det måste jag göra en grimas av smärta. Jag misstänker att allt det här förberedandet har bidragit till att min rygg plötsligt sa ifrån att nu RÄCKER det! Och då sa den verkligen till ordentligt kan jag säga. Den började lite smått men eftersom jag bara lyssnade så där lagom mycket så röt den till ordentligt. Dock hoppas jag att ryggen gör som ryggar bör - återhämtar sig. Så det är vad både jag och ryggen ska ägna oss mest åt i jul.

När det gäller utbildningar har jag påbörjat uppdateringar på hemsidan. Det är inte klart ännu, blir säkert ett blogginlägg till om det men de Företagsförlagda kurserna är klara i alla fall. Där kan man i och för sig beställa vad man vill men många efterfrågar vilka ämnen jag kan prata om så då försöker jag beskriva det.

MEGA-satsningen har fått lite (som i mycket) tydligare innehåll. Det är verkligen en satsning kan jag säga! Sex olika träffar för chefer/tjänstemän på högre nivå som behöver ny eller avdammad kunskap om i princip alla områden i assistansen.

Sen har jag lagt in en tvåtillfällens kurs om utmanande beteende. Den ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Jag möter så många anhöriga och anordnare som känner sorg och uppgivenhet inför svåra situationer. Jag säger verkligen inte att jag är en trollkarl som kan fixa saker med en liten viftning med mitt trollspö. Men jag vill så gärna vara en del av dem som sprider kunskap och metoder kring utmanande beteende och förbjudna skydds- och tvångsåtgärder.

Vill du beställa en företagsförlagd kurs kan du maila mig på anna@abhutbildning.se

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå