Goda nyheter!

Jag gick ut för en tid sen och berättade att regeringen och vänstern kommit överens om att schablonersättningen ska höjas inte bara med 1,05% som varit det tidigare beslutet som skulle gälla tills vidare utan hela 1,5%! Plus 4,40. Vän av ordning reagerade naturligtvis och konstaterade att några 40-öringar har vi inte hört talas om i schablonen tidigare. Men vet ni - det verkar faktiskt som att det kommer att bli det den här gången! Man pratar om 1,5% i tre år framåt och då skulle det se ut så här:

2018: 295,4 (4,40 i höjning)
2019: 299,8 (4,40 i höjning)
2020: 304,3 (4,50 i höjning) Det kanske inte är något att hoppa jämfota av glädje för men definitivt bättre än 1,05% i höjning i tre år och inga ören.

Så här står det på regeringens hemsida och det är det som gäller "För 2018 räknas schablonersättningen per timme för den statliga assistansersättningen upp med 4,4 kronor. Schablonersättningen är den statliga ersättningen för kostnaden per timme att bedriva personlig assistans och är lika för alla brukare och anordnare. Timschablonen höjs med 1,5 procent till 295,4 kronor per timme, vilket innebär en höjning med 4,4 kronor i timmen jämfört med 2017."

Beslutet om budgeten fattas den 20 sep.

I övrigt vill jag berätta att jag har hållit min första skypekurs för i år. Den handlade om FK-regler som handlar om att få pengar i rätt tid av kassan. Det är minsann inte lätt ska jag säga! Särskilt svårt när det handlar om timmar utföraren utför utan att det finns ett klart beslut. Det är så många om och men att man verkligen måste ha bra rutiner och veta vad man gör om man ska ge sig på det.

Jag blev verkligen jätteglad när jag efter kursen fick ett mail från en av deltagarna:

Tack för en bra kurs idag!! Alltid så givande att lyssna på dig!

Hoppas på många flera sådana i framtiden! O bäst av allt, funkar ju både när jag är hemma o i Spanien, kan inte bli så mycket bättre!!

Tack för idag kram

Gittan/ Birgitta Myhrman

Jag frågade såklart innan jag la ut det :)

Sen har jag också haft höstupptakt för att presentera nyheter för hösten och introducera "mina" föreläsare, dvs de föreläsare du kan få tag på via mig. Jättekul det med och jag har fått så mycket positiva reaktioner efteråt att jag blir alldeles varm om hjärtat! Det hoppas jag verkligen att jag kan återkomma med nästa år med.

Trevlig helg på er!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå