Gott nytt år!

Jag har alltid varit lite av en nörd när det gäller årsskiftet. Det måste betyda något, det här att ett år tar slut och att ett annat tar vid. En av mina favoritlåtar över tid har alltid varit Lennons jul- och nyårslåt där jag särskilt fastnat för raderna:

And so this is Christmas
And what have we done
Another year over
A new one just begun

Jag brukar alltså fundera lite kring vad som hänt, vad jag har gjort för att skapa en bättre värld och vad det nya året ska medföra.

När jag var liten såg jag fram emot det kommande millennieskiftet med vördnad. Jag var helt säker på att det skulle firas inte bara i en dag, eller ett par, utan i flera ÅR., kanske både före och efter. Men åren går och jag blir äldre. Millenieskiftet kom och gick och det blev inte något särskilt av det inte. Det enda som pågick längre än själva nyårsnatten var hysterin inför det nya årtusendet som i värsta fall troddes förstöra alla datorer i hela världen. Och så blev det ju inte riktigt. Min egen syn på nyår har också förändrats. Det ÄR ju nu en gång inte så särskilt mycket som förändras från den ena dagen till den andra. Annat än siffran längst bak i årtalet. Men ändå känner jag fortfarande att jag inte vill ge upp den här förhoppningen, tron på framtiden, som borde kunna finnas inför ett nytt år. Jag avger sällan några nyårslöften men jag ska däremot bjuda på min assistansifierade ”förhoppningslista” inför det nya året. Håll till godo. Och du, skapa din egen förhoppningslista du med!

  1. Jag ser fram emot ett spännande valår där frågor av vikt diskuteras. En sådan fråga är hur vi ska få pengarna att räcka till en god välfärd. Ingen tycker väl egentligen att vi ska dra ner på välfärden – det bara känns som om det finns en stor förlamning kring frågan eftersom vi står inför så stora utmaningar. Så därför borde ju frågan inte vara hur vi drar in på välfärden utan hur vi drar in PENGAR för att bekosta den.
  2. Jag ser fram emot en sund diskussion kring den personliga assistansen där fuskutspelen får det utrymme det förtjänar (dvs bemöts med de lagändringar som redan vidtagits och där de rena bedrägerierna slutar benämnas fusk) och kvalitetsarbetet istället lyfts fram.
  3. Jag ser fram emot att begreppet "leva som andra" återställs fullt ut.
  4. Jag ser fram emot en fortsatt diskussion kring #metoo där vi inte för evig tid dömer personer som redan avtjänat straff för sexuella trakasserier. Även här måste samma regler som i övriga samhället gälla. Och där vi inte kastar sten på varandra utan ser att ovälkomna sexuella närmanden inte är okay oavsett mottagaren för närmandet är assistent, assistansanvändare, anhörig till den assistansberättigade eller assistansanordnare.
  5. Jag ser fram emot att kunna göra några kortare och längre vandringar, helst kunna genomföra den ”assistansvandring” jag har pratat om i flera år nu. Bra under ett valår kan man tycka. Och med det menar jag en vandring på tillgänglig led där vi diskuterar personlig assistans under själva vandringen. Kontakta mig om du är intresserad.
  6. Jag ser fram emot att sjösätta ett superspännande projekt jag har arbetat med i några år. Bara slutfinishen kvar innan det presenteras! Och jo, det handlar om assistans.
  7. Jag ser fram emot att hinna ta tag i ett rekryteringsprojekt som jag har stora förhoppningar på.
  8. Jag ser fram emot att skriva mycket om assistans. Både åt mig själv och åt andra.
  9. Jag ser fram emot en sommar med MYCKET sol. Det måste vara vår tur nu. Den här sommaren tror mannen inte att det har varit en enda helt regnfri dag sedan i juni här på torpet… Och nej. Det handlade inte om assistans. Men jag vill det väldigt, väldigt mycket!

Ett gott slut och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå