Jomen vi hade rätt!

Idag åkte jag till Göteborg för ett uppdrag i morgon. På tåget hann jag kolla på Kalla Fakta. Jag blir så kluven när jag tittar på det men EN sak ropar hela tiden inuti mig: VI HADE RÄTT!

Ni anar inte hur ofta man nästan tror att man är galen när man ropar att "Ni har fel"! När man försöker påtala så uppenbara tokigheter att det är obegripligt hur de har kunnat slinka ut från en myndighets dörr. När man visar på de här tokigheterna och så HÄNDER det ingenting! Till slut nästan accepterar man (nästan) att den där tokigheten finns :/

Som det här med "expertmetoden". Hur gick det till att den bara fanns där en dag? Jag jobbade för IfA när den kom. Vi försökte protestera. Vi skrev och vi skrev men ingen lyssnade på oss och till slut ger man ju upp för det ger ingenting. Den sipprade ut i hörnet och vi hoppades att den var borta.

Sen kom den till vår stora förvåning tillbaka! Som om den aldrig varit borta! Jag önskar jag hade haft tillgång till alla skrivelser jag gjort för IfA genom åren där vi om och om och om igen har försökt tala om att det här är FEL!

Men nu kan väl regeringen och alla andra inte komma undan längre? NU måste de väl ändå lägga den här förkastliga tanken åt sidan om att "fusket" är "upp till 10%"?

Tror ni det? Eller är det som Niklas Altermark säger - regeringen använder den här typen av resonemang för att försvara den signalpolitik som lett till att Försäkringskassan drar i alla nödbromsar samtidigt för att minska antalet assistanstimmar.

När polistillslaget mot en anordnare i Malmö kom dagen efter Stig Svenssons (eller var det samma dag måntro?) rapport blev jag allvarligt oroad. Det luktar så illa. Och jag är så rädd att det nu kommer att bli en annan siffra som blir den rådande. Stig Svensson nämner ju nämligen en något LÄGRE uppgift i sin utredning. Men när ni läser det så GLÖM inte att den är LÄGRE i förhållande till den helt förkastliga expertmetodens siffra på 10%. Stig Svenssons utredning har inte på något mer vetenskapligt sätt visat vad HANS uppfattning av "fuskets" utbredning är. Jag sätter "fusket" inom citationstecken för det är ju inte alls fusk vi pratar om utan brott riktade mot vår älskade reform. Jag tror faktiskt att hela världen vet om att det förekommer bedrägerier mot olika välfärdsreformer men acceptera inte några siffror utan att dessa är väl underbyggda.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå