Ny hemsida, nya tider

ABH har fått en ny hemsida! Det var på tiden. Det är fem år sedan, ganska precis verksamheten startade och under den tiden har det hunnit hända mycket. Tanken med hemsidan är, förutom att den behövde moderniseras, att den ska bli ett starkare uttryck för mina tankar och funderingar kring aktuella frågor inom assistansen. Jag kommer att ge tips och råd på samma sätt som jag tidigare har gjort från ABH Utbildnings facebookssida. Det innebär också att aktiviteten på den kommer att förändras. Jag kommer att lägga in länkar till de inlägg jag skriver här och lägga in när det läggs upp nya utbildningar men i övrigt är det tänkt att det huvudsakliga innehållet ska finnas här på sidan. Jag har, hör och häpna, upptäckt att inte alla har facebook...

Hemsidan är granskad ur ett tillgänglighetsperspektiv på sidan webbriktlinjjer.se och uppnådde 100%! Det var dock inte på något sätt helt självklart för min webbmakare vad tillgänglig hemsida innebar. Jag var ganska upprörd där ett tag tills jag insåg att jag själv inte hade varit tillräckligt tydlig. Vad ÄR tillgänglighet på en hemsida? För vem? Okunskapen är hög, inte bara bland "vanligt folk" utan också bland dem som har till sin profession att utveckla webbsidor. Det innebär att vi som vill uppnå något behöver bli duktigare på att förmedla vad vi vill ha. På PTS hemsida finns många bra tips och idéer. Jag hoppas att du har kollat om din sida är tillgänglig? Om inte så rekommenderar jag att du kollar det nu. Använd gärna den här länken. Det finns också andra test du kan göra. T ex här på WAWE där sidan kollas automatiskt och du får information om vilka åtgärder du behöver vidta. Eller här på FSdata där du får lite mer information om vad du behöver tänka på.

Nå. Den här sidan ska inte handla om tillgänglighet i första hand. Mer om assistans och allt därikring som t ex ekonomi, juridik, personalfrågor, kommunallagen och annat skoj. Om du har frågor du vill att jag tar upp här på sidan är du välkommen att höra av dig. Jag hoppas att sidan blir mer ett möte än en envägskommunikation.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå