Oj vad många nya tankar!

Jag är en entreprenör. Det är lika bra att erkänna. Jag har aldrig sett de sidorna hos mig själv tidigare, eller inte bejakat dem riktigt, men jo, det är ju precis det jag är. Det är därför jag trivs så bra i Almedalen. Det är en smältdegel av politik och kompetens hos de aktörer som är där för att försöka påverka politiken som passar mig ypperligt. Varje gång jag åker hem från Almedalen gör jag det med en mängd nya idéer som sprungit ur de möten jag har haft.

En av de frågor som intresserade mig mest innan Almedalen var AI, Artificiell intelligens. Och jo. Almedalen levererade. Särskilt var det tre seminarier jag tyckte var intressanta. Statens medicinetiska råd, SMER om AI och robotik, Myndigheten för delaktighet om digitalt utanförskap samt Telias om digitalt utanförskap bland äldre. Av detta kommer det att bli i alla fall två saker. Dels kommer jag och Föräldrakraft/Hejaolika.se att anordna ett kunskapsseminarium i höst om AI och avancerad robotik som komplement till vård och personlig assistans. Vi hoppas kunna sprida kunskap om var vi står idag, var vi är på väg och dessutom föra fram den oro som finns från många brukarorganisationer till forskningen. Sen, rent privat, ska jag visa min 85-åriga pappa seminariet som Telia höll och hoppas att han kan förmå PRO i vår hemkommun att gå på kommunen så de söker pengar för att minska det här utanförskapet. För det finns pengar att söka här för de kommuner som är aktiva. Kolla seminariet här: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ehJUOmP29Xo

Sen höll vi ju en egen tankesmedja! Det var spännande i kvadrat det. Två lag och tankar från Almedalen. Och vilka tankar! Det ena laget presenterade en helt ny insats som ska ersätta många av de insatser vi har idag och det andra laget vill förbjuda en av insatserna. Men det här ska jag inte berätta mer om utan det kommer du att få läsa mer om på Föräldrakraft. Så himla spännande det med!

Jag deltog själv i panelen på ett seminarium också. Det hölls av Från snack till verkstad, Funktionsrätt Sverige och behandlade frågan om besparingarna i LSS bryter mot mänskliga rättigheter. Jag tror tyvärr inte det finns någon länk till det seminariet men jag ska lägga upp det om det kommer.

Sen kom jag också på en massa andra idéer, både privat och i jobbet och det är det som gör att jag tycker Almedalen är värt att åka till trots att den idyll jag tyckte det var när jag var där första gången nu saknas med hotfulla inslag från högerfalanger man nyligen inte ens visste fanns :/ Jag hoppas att polis och myndigheter kan se till att säkerheten under Almedalsveckan fredas tills nästa gång. Annars är jag rädd att Almedalsveckans saga snart är slut. Och inte med något "och så levde de lyckliga i alla sina dagar".

Nu kommer jag att försöka dra ner till sommartempo. Semester har jag inte riktigt på det sättet men jag jobbar inte så aktivt heller :) Maila gärna men tänk på att det inte är säkert att jag svarar samma dag. Det kan nog tänkas att det kommer någon liten blogg eller läggs ut någon liten inbjudan. Men som sagt. Sommartempo :)

Ha en helt fantastisk sommar så ses vi

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå