Varmt och skönt - eller?

Så HIMLA varmt det har varit den sista tiden! Inte bara i Skåne, där jag bor, utan faktiskt lite var stans. Typ överallt faktiskt om man nu ska vara noga. Och det är ju skönt. Nästan jämt. Utom om det är för varmt. Lägligt nog kommer då tidningen Arbetarskydd med en liten "väderspecialare" för kontorsanställda. Läs den.

Sen kommer vi till del två av den frågan. Era anställda assistenter. Dels är det viktigt att de får information från er om hur ni ser på deras uppdrag ur ett väderperspektiv. Finns det t ex någon policy om klädsel eller är det okay att jobba i shorts och tunnt linne? Betalar arbetsgivaren solskydd eller är det något som var och en ska tänka på? Har ni någon temperaturgräns som avgör hur länge man kan behöva jobba på stranden (den meningen KAN ha varit det konstigaste jag har skrivit men jag kan också förstå att den kan behövas med anledning av den nästan extrema värmen. Observera att jag inte vill begränsa den assistansberättigade utan snarare se till att denne kan vara på stranden hur mkt som helst med 100% bra assistans hela tiden)? Har ni gett ut tips om hur man kan svalka sig när det blir för varmt inomhus?

Dels är det viktigt att ni ser till att alla anställda har fått information om hur era uppdragsgivare vill hantera väderfrågan. Jag försökte få till den där formuleringen men känner att jag inte riktigt lyckades. Vad jag menar är att det är viktigt att anställda som arbetar hos en person som inte själv kan uttrycka sig har fått information om det är DE som bestämmer om uppdragsgivaren ska vara ute i solen, kanske nere på stranden, eller om det är någon annan som bestämmer det. Hur ska de anställda veta liksom?

Mitt i alla märkliga formuleringar ovan finns ett allvar. Det vore illa om en assistent inte kan utföra ett arbete med kvalitet pga otydliga regler kring väder. Samtidigt så ÄR det väl ändå rätt kul att kunna skriva det här med hur varmt det är? I fjol fanns det ju inte ens en halv CHANS att man skulle ha kommit på något sådant :)

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå