Blogg

Nu är det dags att börja kämpa för schablonen 2022

Publicerad: 3 maj 2021 2021 innebar ett trendbrott för den under så många år underuppskrivna assistansersättningen! Så glada vi blev! Och så nödvändigt det var! Ingen kan påstå att det förde läget tillbaka till ruta noll eller att det nu skapas stora överskott att ta av men det räddade i alla fall kvar en rad verksamheter som troligen gått under annars. MEN. Nu måste vi börja jobba och lobba för att detta inte bara var en engångsföreteelse! Läs mer. . .

Dåliga tider - och lite bra med

Publicerad: 18 september 2019

Nej, budgeten innehöll ingen överraskning för assistansen. I år heller. Man kanske ska vara glad för att det inte föreslogs en differentierad schablon bara rakt av men å andra sidan kanske det hade blivit bra. Och sen HAR det ju kommit en väldigt bra KR-dom! Bara det!

Läs mer. . .

Hjälp i hemmet enligt SoL från 1 januari

Publicerad: 30 oktober 2018

Nu är det över-hög tid att börja se över om ni har någon uppdragsgivare som har fått kommuntimmar för något som inte är enligt LSS. Från den 1 januari får ni inte utföra det om ni inte tänker söka tillstånd för det.

Läs mer. . .

Assistenter som uppbär andra ersättningar från Försäkringskassan

Publicerad: 16 februari 2018

Jag läser allt oftare om anordnare som inte får betalt från FK för att assistenten de anlitat visade sig uppbära sjuklön, sjukersättning, aktivitetsersättning, arbetstränade eller liknande. Och det är naturligtvis fruktansvärt när man drabbas. Hur skyddar man sig mot det då? Ja, det är DITT ansvar som anordnare att kunna de här reglerna. Annars har du ärligt talat ingen chans. Du kan aldrig skylla på att du inte visste och du kan inte räkna med att FK kommer att informera dig. Det är bara att sätta igång att lära sig.

Läs mer. . .

Julkalendererbjudande den 10 december

Publicerad: 10 december 2017

Den 10 december och den andra advent
Tiden går så fort, man minns knappt allt som hänt
Till hjälp för mig att minnas det år som nyss har gått
Så skriver jag ett årsbrev som vänner sedan fått
Det ger jag dig som gåva, att göra lika du
Jag råder dig att börja att skriva redan nu
Allt roligt som har hänt och det spännande jag mött
Men också sånt som gjort att jag har sett rött
Paketerat sen med kärlek i ett snyggt och glatt kuvert
så hoppas jag att glädja mina närmaste med det här.

Det var MIN gåva det. Men i ABH-kalendern får du ett helt annat erbjudande från Daniel Wahlberg. Glöm inte att beställa idag!

Läs mer. . .

Goda nyheter!

Publicerad: 8 september 2017

Det är så trevligt att faktiskt få komma med lite GODA nyheter för en gångs skull! Det hör ju inte till vanligheterna om man säger så. Jo. Det blir tydligen en öreshöjning av schablonen! :-O

Läs mer. . .

FK rättar sig om dygns- och veckovilan

Publicerad: 28 augusti 2017

Det lönar sig att bråka ibland! Jag har legat på FK i flera månader gällande deras märkliga beslut att börja dra in timmar där anordnaren låtit assistenten bryta dygnsvilan. Jag har bett dem att ange vilket lagstöd de har för detta beslut och nu äntligen har deras juridiska avdelning låtit meddela att det inte finns något stöd!

Läs mer. . .

Rättslös som anordnare, del 2

Publicerad: 24 augusti 2017

Jag kontaktade FK angående de innehållna ersättningarna och nu har jag fått svar. Jo. Ni som är anordnare får nog ställa in er på att ha en bra kontakt på banken.

Läs mer. . .

Stridsåtgärder!

Publicerad: 24 augusti 2017

Det dröjde inte länge innan Kommunal bestämde sig för att, precis som förra gången, ta till stridsåtgärder mot Vårdföretagarna. Kommunal vill inte gå med på sämre villkor för assistenter än för andra anställda.

Läs mer. . .

Avtalskris och assistansersättningen nästa år

Publicerad: 21 augusti 2017

Vårdföretagarna/Almega har nu lämnat över ett förslag till Kommunal på ett avtal som bara löper över sex månader. Det är osedvanligt kort tid naturligtvis och ett problem för både arbetsgivare och assistenter.

Läs mer. . .

FKs alla regler är dålig byråkrati

Publicerad: 22 juni 2017

Jag är så trött på FKs alla regler. Det är inte okay att de skapar regler som inte följer lagen. Och det är inte okay att de skapar regler som inte fungerar för den enskilde. Det är praktexempel på DÅLIG byråkrati!

Läs mer. . .

Stor risk för konflikt på assistansområdet

Publicerad: 7 juni 2017

Häromdagen flaggade Humana för att de kanske lämnar kollektivavtalet. Detta eftersom det väntas ännu tuffare förhandlingar med Kommunal i år gällande löneförhandlingarna. Humana, och många andra, menar att ersättningen inte ger utrymme för det.

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå