Blogg

Assistenter som uppbär andra ersättningar från Försäkringskassan

Publicerad: 16 februari 2018

Jag läser allt oftare om anordnare som inte får betalt från FK för att assistenten de anlitat visade sig uppbära sjuklön, sjukersättning, aktivitetsersättning, arbetstränade eller liknande. Och det är naturligtvis fruktansvärt när man drabbas. Hur skyddar man sig mot det då? Ja, det är DITT ansvar som anordnare att kunna de här reglerna. Annars har du ärligt talat ingen chans. Du kan aldrig skylla på att du inte visste och du kan inte räkna med att FK kommer att informera dig. Det är bara att sätta igång att lära sig.

Läs mer. . .

Julkalendererbjudande den 21 december

Publicerad: 21 december 2017

Idag kommer erbjudandet sent på dagen
och handlar om hur man följer arbetstidslagen.
Att kunna den avigt och rätt måste alla
som anordnare av assistans sig kalla.

Läs mer. . .

Julkalendererbjudande den 18 december

Publicerad: 18 december 2017

Mitt hjärta bankar och tiden går
Aiai vad fort det går!
Sista måndag innan julefrid
Då gäller det att hålla ordning på sin tid

Jag antar att du redan listat ut vad som är dagens julkalendererbjudande? Eller? ;-)

Läs mer. . .

Fler digitala lösningar från FK

Publicerad: 13 september 2017

Jag har varit på kurs. Eller varit och varit... Jag har modererat en kurs. Då är man varken föreläsare eller deltagare. Varken fågel eller fisk. Det är en roll som är ganska trivsam faktiskt. Och man lär sig saker såklart. Den här gången var det mycket nytt. Jag får dela upp infon på några olika bloggar tror jag och jag börjar med att FK presenterade möjligheter att skicka in fler uppgifter digitalt redan från november!

Läs mer. . .

Goda nyheter!

Publicerad: 8 september 2017

Det är så trevligt att faktiskt få komma med lite GODA nyheter för en gångs skull! Det hör ju inte till vanligheterna om man säger så. Jo. Det blir tydligen en öreshöjning av schablonen! :-O

Läs mer. . .

FK rättar sig om dygns- och veckovilan

Publicerad: 28 augusti 2017

Det lönar sig att bråka ibland! Jag har legat på FK i flera månader gällande deras märkliga beslut att börja dra in timmar där anordnaren låtit assistenten bryta dygnsvilan. Jag har bett dem att ange vilket lagstöd de har för detta beslut och nu äntligen har deras juridiska avdelning låtit meddela att det inte finns något stöd!

Läs mer. . .

Rättslös som anordnare, del 2

Publicerad: 24 augusti 2017

Jag kontaktade FK angående de innehållna ersättningarna och nu har jag fått svar. Jo. Ni som är anordnare får nog ställa in er på att ha en bra kontakt på banken.

Läs mer. . .

FKs alla regler är dålig byråkrati

Publicerad: 22 juni 2017

Jag är så trött på FKs alla regler. Det är inte okay att de skapar regler som inte följer lagen. Och det är inte okay att de skapar regler som inte fungerar för den enskilde. Det är praktexempel på DÅLIG byråkrati!

Läs mer. . .

Klargörande från FKs huvudkontor

Publicerad: 23 maj 2017

Som ni vet kommer FK från hösten att hålla inne timmar som arbetats av någon där anordnaren inte har lämnat in blankett 3066. Detta har dock dragits ÖVER sin spets lite här och där. Ett par handläggare har sagt att alla utbetalningar till en anordnare ska stoppas om en enda blankett 3066 saknas. Nu har huvudkontoret gett sin syn på saken i ett mail till mig.

Läs mer. . .

FK håller inne timmar när dygnsvilan inte hålls

Publicerad: 11 maj 2017

Att FK håller inne timmar när en anordnare låter assistenten arbeta mer än de maximala 48 timmar i genomsnitt under assistentens beräkningsperiod är både känt sedan länge och följer det som står i Socialförsäkringsbalken. Men nu har de börjat hålla inne timmar även när ett arbetspass bryter mot dygnsvilan.

Läs mer. . .

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå