Kurser

ABH Utbildning och Rådgivning erbjuder ett brett urval av kurser inom flera olika områden, för närvarande främst via Zoom, men vi erbjuder också e-learningkurser för både personliga assistenter, uppdragsgivare (brukare) och administrativ personal/ledning.

Om det är någon kurs som du är särskilt intresserad av att vi håller är du alltid välkommen att höra av dig.

Välkomna!

Sagt om ABH Utbildning av kursdeltagare på arbetsledarutbildning:

För det första så hade de en enorm förmåga att skapa ett tryggt rum vilket är så viktigt i utbildningssammanhang. Alla frågor från åhörarna togs emot på djupt allvar och med stor respekt. Förutom en välkomnande/trevlig atmosfär så blir det då också en positiv lärandemiljö!
De svåraste ämnena behandlades med glimten i ögat. Till och med GDPR blev intressant!
Under kort tid hinna glimta på så många olika områden. Jag blir sugen på att jobba vidare med flera av områdena i mitt arbete. Nytändning!
Sammanfattning: En alltigenom trevlig utbildning med förmågan att göra mig mer nyfiken/vetgirig :)
Theresa Forsberg, Aktiv assistans

Förhöjd ersättning

Schablonersättningen höjdes 1,5% 2023. För 2024 vet vi nu att det blir 2,5% ökning. Hur ska den som ligger "på gränsen" klara sig när ökningen av schablonersättningen inte ligger i paritet med löneökningarna?

Det finns en del förslag till lösningar. Till exempel kan den assistansberättigade söka förhöjd ersättning och ni som anordnare kan arbeta med att få högre ersättningar från kommunen för både LSS-assistans och sjuklön.

Börja med att gå denna heldagsutbildning på Zoom som IfA och ABH Utbildning arrangerar gemensamt. Kursledare är Anna Barsk Holmbom, ABH Utbildning.

Datum: 3 oktober - Digitalt via ZOOM

Tid: 09.30 - 16.00

Program:

  • Regler för statlig och kommunal assistansersättning
  • Regler för förhöjd ersättning
  • Att redovisa förhöjd ersättning
  • Att redovisa förhöjd ersättning - testa själva
  • Assistansomkostnader vid förhöjd ersättning

Pris ex moms: 2 700 kr

Anmälan till IfA: https://25870046.hs-sites-eu1.com/f%C3%B6rh%C3%B6jd-ers%C3%A4ttning-anm%C3%A4lan-0
Länk till utbildningen kommer någon dag i förväg.

Gratis webinarium 5 juni 2023 om personliga assistenters anställningsform

Hur blir den personliga assistansen om anställningsformen "för viss tid så länge uppdraget varar" försvinner?

Den 31 maj kommer Arbetsdomstolens besked: Kommer den vanligaste anställningsformen för personliga assistenter att stoppas? Redan den 5 juni klockan 11.00–11.45 anordnar ABH Utbildning och HejaOlika.se ett webinarium om Arbetsdomstolens besked om anställningsformen, och vad som händer nu.

På programmet står aktuell information och analyser av konsekvenser av Arbetsdomstolens dom alternativt beslut. Anna Barsk Holmbom samtalar med Anita Fink Knudsen, chefsjurist på ALEX AB, som förhandlade för Vårdföretagarna när anställningsformen tog form, och som var ett av vittnena i domstolsförhandlingen, samt med Lilly Key, verksamhetsansvarig på IfA, Intressegruppen för Assistansberättigade. Lilly ingår även i Fremias förhandlingskommitté på assistansområdet.

Tillsammans kommer de att reda ut vad domen säger och vad den kan komma att innebära för assistansberättigade, assistenter, anhöriga och anordnare.

Var och när? Webinariet kommer att sändas live på Youtube och HejaOlika.se den 5 juni 2023, klockan 11.00–11.45. Länk till webinariet kommer att spridas via ABH Utbildnings hemsida och facebooksida samt via hejaolika.se

Pris: Gratis.

Sponsring: Vi tackar våra huvudsponsorer, Särnmarks assistans, som gör det möjilgt att sända webinariet.

ABH Utbildning och HejaOlika önskar dig välkommen!

Avbokningsregler för webinariet

Kursanmälan är bindande. Vid återbud upp till 1 vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Du har dock alltid möjlighet att skicka en ersättare i ditt ställe. Om du uteblir på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg får du ett värdebevis motsvarande inbetalt belopp som ger dig möjlighet att delta på en annan utbildning arrangerad av ABH Utbildning och Rådgivning. Värdebeviset gäller 1 år från utfärdandet. Force Majeure: om kursen måste ställas in eller flyttas pga sjukdom, strejk, blockad, lockout, naturkatastrof, krig eller annat som står utanför ABH Utbildning och Rådgivnings kontroll ansvarar vi inte för eventuella kostnader.Aktuella frågor med ABH (Zoom)


ABH Utbildning arrangerar regelbundna zoom-träffar där vi tittar på aktuella frågor. Under en timme går vi igenom vilka frågor som påverkar ditt arbete just nu. Lag- och regeländringar. Remisser. Annat som är på gång. Snabbt och effektivt kan du hålla dig a´jour med de regeländringar du behöver känna till.

Efter det har vi ungfär en halvtimme över för dina frågor. De kan handla om vad vi avhandlat under dagen men de kan också handla om vad som helst annat. En slags konsultation i grupp. Du kan också skicka in frågor i förväg och be att få vara anonym under frågestunden.

"Aktuella frågor med ABH" sänds via Zoom och priset är 750 kr plus moms per deltagare. Anmäl dig via mail till anna@abhutbildning.se. Ange vilken e-postadress du vill få inbjudan till och hur många ni är som kommer att delta från er verksamhet på den e-postadressen.

Aktuella frågor hålls följande datum:

  • 18 oktober 2023
  • 21 november 2023
  • 19 december 2023

Vid alla tillfällen använder vi Zoom och tiden är kl 10.00 - 11.30. Du måste inte vara med vid alla tillfällen utan du anmäler dig till varje webbinarium för sig.

Film: Webbinariet "Vad innebär det för barn med LSS att barnkonventionen har blivit svensk lag

Videokonferensen om Barnkonventionen och LSS den 6 maj blev ett mycket givande och inspirerande heldagsarrangemang. Du som missade konferensen kan köpa tillgång till dessa inspelningar som består av sju olika filmer. Kostnaden är 1500 kronor exklusive moms. Du mailar in din beställning till anna@abhutbildning.se så får du inloggningsuppgifter så att du får tillgång till inspelningarna.

Konferensprogrammet hittar du här. Konferensen arrangerades av ABH Utbildning och tidningen Föräldrakraft / HejaOlika.se

...

Anmälan och avbokningsregler

Anmälan

Anmälan sker företrädesvis via e-post enligt instruktioner vid varje utbildning.

ABH Utbildning sparar de uppgifter du anger i din anmälan för att kunna genomföra och följa upp kursen. Vi lägger också in uppgifterna i vår utskickslista om de inte redan finns där. Det gör vi för att vi tror att det ligger i ditt intresse att få utskick från oss. Du kan när som helst ange att du inte längre är intresserad av information från oss.


Avbokningsregler

Om inte annat anges för en särskild kust gäller följande: Kursanmälan är bindande. Kostnadsfri avbokning av utbildning/möte kan ske via mail fram till sista anmälningsdatum. Vid återbud mellan sista anmälningsdag upp till 1 vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Du har dock alltid möjlighet att skicka en ersättare i ditt ställe. Om du uteblir på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg får du ett värdebevis motsvarande inbetalt belopp som ger dig möjlighet att delta på en annan utbildning arrangerad av ABH Utbildning och Rådgivning. Värdebeviset gäller 1 år från utfärdandet. Force Majeure: om kursen måste ställas in eller flyttas pga sjukdom, strejk, blockad, lockout, naturkatastrof, krig eller annat som står utanför ABH Utbildning och Rådgivnings kontroll ansvarar vi inte för eventuella kostnader.

...

GDPR

När du anmäler dig till våra kurser via mail kommer ABH Utbildning och Rådgivning, 556887-0892, som är personuppgiftsansvariga att förvara de personuppgifter du eventuellt lämnar. Eftersom det är verksamheten som gör anmälan förmodas verksamheten ta in samtycke från enskilde personer för att registrera känsliga personuppgifter. Det går också bra att avstå från att lämna dessa uppgifter i anmälan. Om någon av deltagarana är allergisk och vill att vi ska kunna meddela hotellet det, så behöver du då förmedla det till oss på något annat sätt. Detsamma gäller om någon av deltagarna behöver någon typ av anpassning för att kunna delta på kursen. Vi behöver namn och e-postadress till dig som gör anmälan. Dessa uppgifter behandlar vi som företagsuppgifter. Vi sparar bara uppgiften om detta till dess att kursen är genomförd.

Om en deltagare vill att vi lämnar ut vilka uppgifter vi har registrerade om deltagaren går det bra att kontakta oss via mail info@abhutbildning.se Om en deltagare vill dra tillbaka sitt samtycke till att vi har dennes uppgifter går det att kontakta oss på samma adress.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå